Balanserad demografi på Hemligg

Vi har tidigare här i bloggen tagit upp frågan kring den önskvärda sunda proportionen mellan män och kvinnor på Hemligg. Då resonerade vi mest lite kring frågan och hur vi skulle kunna åstadkomma den önskvärda balansen i sajtens demografi. Problemet ligger ju framförallt i det finns en risk att det blir lite för stor övervikt av män på sajten, som kan färga sajten lite väl mycket.

Ett starkt önskemål från användarna

Vi har på Hemligg vidtagit en hel del åtgärder för att dels minska övervikten av män på sajten och dels minska effekterna av en övervikt av män. För oavsett hur vi gör så kommer det sannolikt alltid finnas en större efterfrågan från män efter en sexcommunity som Hemligg är. Och det behöver nödvändigtvis inte vara något fel i att ha en viss övervikt av män. Men det är något som behöver hanteras då det är ett starkt önskemål från användarna, såväl tjejer och par som män. Så vi tänkte här nu informera om vad vi gjort och gör för att åstadkomma en situation på sajten som uppfyller önskan om en sajt med en upplevd balanserad demografi.

Gjort det bättre för tjejerna

Vad vi har gjort för att minska effekterna av övervikten av män är att vi till exempel har implementerat en flörtfunktion som i praktiken fungerar som en förfrågan om att få skicka meddelande till medlemmen man flörtar med. Detta gör att det blir lättare för framförallt tjejerna att sålla bland de som visar intresse för dom. Samt att risken för att man drabbas av oönskade meddelanden minskar. Vi har också krav på att grovt sexuella bilder såsom t ex dickpics som publiceras i flödet ska XXX-klassas så att man aktivt måste klicka fram innehållet för att se det. Detta i kombination med att man tydligt kan se om det är en kille, ett par eller en tjej som postat inlägget gör att risken för att se dickpics och annat man inte vill se minskar.

VIP kommer ge användarna ökad kontroll

Vi kommer övrigt inom kort att erbjuda möjligheten att bli VIP-medlem på Hemligg. Och en av de förmåner som VIP-medlemmar kommer att få tillgång till är möjligheten att filtrera flödet av inlägg på sajten så att man slipper att se inlägg som man inte är intresserad av. Detta kommer ju göra att de som besväras av t ex mäns inlägg i flödet kan filtrera bort dessa. Man kommer även att kunna filtrera så att man enbart ser inlägg som fått x antal gillningar.

Ett mål att hålla andelen män på 60%

Men utöver alla andra åtgärder så kommer vi också att ha ett uttalat mål att se till att andelen män bland de aktiva medlemmarna håller sig runt 60% (övriga 40% utgörs av par, tjejer och transpersoner). Med aktiva medlemmar syftar vi då på de som varit inloggade senaste veckan. Redan idag så ligger vi på denna nivån. Faktum är att ju mindre tidsperiod vi tittar på desto mindre är andelen män. Tittar vi bara på inloggade senaste dygnet så är andelen killar ett par procentandelar lägre än när vi tittar på senaste veckan. Just nu (edit: 26 februari 2021) är det 56,8% killar, 7,6% tjejer och 35,6% par av de medlemmar som varit inloggade senaste veckan. Detta kan ställas i jämförelse till andra liknande sajter som t ex Klubb6 där andelen killar bland de som anges som inloggade ligger mellan 80-90%.

Tjejer och par släpps in direkt

Så det handlar i hög grad om att vårt mål är att hålla den nivån vi ligger på idag. Och för att göra detta innebär det att vi kommer att fortsätta insläppsförfarandet med att man enbart släpps in på Hemligg efter att man har fått en inbjudan. Med andra ord så kommer man även i fortsättningen att behöva sätta upp sig på väntelistan för att få en inbjudan. Därmed kan vi styra insläppet så att vi håller balansen i demografin. I praktiken innebär det att tjejer och par just nu får inbjudan skickad till sig mer eller mindre direkt. Eller åtminstone samma dag i och med att utskickandet av inbjudningar är ett manuellt förfarande som kräver vår handpåläggning. När det gäller män så är det en viss kötid som beror på hur många tjejer och par som släpps in samt hur många män som ställer sig i kön. Vi kan också i viss mån prioritera vissa beroende på om och vad de uppgett för uppgifter om sig själva när de satte upp sig på väntelistan. I nuläget så är kötiden för män ca 7-12 veckor (Uppdaterat 26 mars 2021).

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Tack för inlägget. Det var både bra och nödvändiga åtgärder. I grunden handlar inte detta om att missrikta en grupp utan att skapa en bra dynamik här på sidan.

  Tack för allt ni gör och det är spännande att få följa utvecklingen av hemligg.

  God jul och gott nytt år på er alla! ♥️

 2. Skulle vilja påtala att denna demografi inte alltid stämmer. Söker man Killar på Örebro län så får man 69 träffar, söker man tjejer i samma län får man 3 träffar, och söker man par får man 26 träffar. Det är en ganska stor övertalighet män. Det är inte förvånande, men det känns som att ni behöver jobba lite mer med demografin, i alla fall i Örebro län 🙂 I övrigt grymt bra!

  1. Det är tämligen oväsentligt att titta på det totala antalet medlemmar. Vi kollar enbart på aktiva medlemmar inloggade senaste veckan, vilket jag också skriver i inlägget. Män har en större tendens att bli inaktiva än tjejer och par.. Sen kan det också variera i olika delar av landet. Så vi ser till alla aktiva medlemmar oavsett varifrån de kommer.. Vi kan inte styra demografin på länsnivå. Det är också så att det finns en överrepresentation av tjejer som valt att inte ange Hemvist.

 3. Vad menar ni med aktiv medlem? Är det när man annonserar, kommenterar och lägger upp bilder eller räcker det med att man loggar in och kollar flödet?

 4. Tycker det låter bra, läste ett inlägg häromdagen från en tjej som nämnde att hon var trött på att enbart se dickpics, och kan ju faktisk hålla med, då många intressanta och spännande inlägg försvinner väldig fort pga killar som har ett stort behov för att visa sina dickpics.
  Så kunde man på något sätt begränsa detta, tror jag det skulle värdesättas.
  Utöver det magisk bra sida och fantastisk bra jobb ni gör.

 5. Kloka tankar som hjälper till att hålla sidan på en högre nivå än andra liknande sidor. Har varit med några månader nu och har bara goda erfarenheter från sidan. De profiler jag stött på har alla varit vänliga och trevliga även om vi inte varit menade för varandra. Som ensam man är det lätt att bli uppfattad som desperat sökande men jag har inte upplevt några sådana tongångar alls, jag är ju här som ensam man. Mycket ligger kanske i att det är en viss väntetid att få komma med som man och de som inte har tålamod att vänta kanske också självsanerar sig härifrån. Det finns ju många av oss män här som ju faktiskt kan vara ganska trevliga att få kontakt med. För att nå framgång förväntas vi män vara gentlemän. Ärligt talat är det inte så dumt att uppfattas som sådan🧐.

 6. Läste återigen igenom er ambition att sträva efter max 60 procent män. Utan att ha siffror tillgängliga så känns detta hyra misslyckats. Hur är läget egentligen?

  1. Nej vi har inte misslyckats. Just i detta nu om vi tittar på medlemmar inloggade senaste veckan, vilket är den tidsperiod vi tittar på när det gäller vårt mål, så är andelen män 59,4%.
   Om vi tittar på andelen män inloggade idag så är det 55,8%.

 7. Hmm… Har ni djupintervjuat kvinnor om vad som skulle få dem att bli medlemmar på en sajt för sexkontakter? De flesta söker ju inte sex, utan en livspartner. Därmed inte sagt att dessa kvinnor inte finns, men de tillhör definitivt en målgrupp som kan vara svår att nå. Och kostar pengar.

  Om ni vill få in fler kvinnor som användare, är ett sätt att låta män och par betala medan kvinnor får fritt inträde. Men det kräver fortfarande att tjänsten är tilltalande för kvinnor.

  Efter varit medlem på Hemligg i två dagar, är min känsla att motorn på den här sajten är par (där de flesta paren företräds av mannen i sällskapet). Varför inte fokusera på det istället? Det kan bli er niche: alltså att ni uteslutande vänder er till par. Men det lilla underlaget skulle naturligtvis vara en ekonomisk utmaning.

  Hur som helst, my two cents…

 8. Låter som att denna sidan är inne på tankar som är sundare och nyskapande. Intressant med ett levande forum/blogg där administratörer (@Love) faktiskt finns och svarar. Det är 100% i rätt riktning till att börja med.
  Nu har jag ännu inte tillgång till sidan i dess helhet men ser fram emot att undersöka alla dess vinklar och vrår och vara behjälplig med att finns bra lösningar på problem som kan uppstå.
  Tack för er!🙏🏾

  1. För närvarande så är det ungefär 2000 st i kön som väntar på att få en inbjudan till Hemligg. Det är i huvudsak män, då tjejer och par får en inbjudan mer eller mindre direkt. Och hur många män vi släpper in beror ju på hur stort inflöde vi har av par och tjejer. Det är för övrigt också så att vi senaste tiden medvetet dragit ner på utskicken av inbjudningar i väntan på VIP-medlemskapen som vi släpper denna vecka för att ta lite höjd för de förändringar som komma skall. När VIP-grejen är släppt så kommer inflödet att öka betydligt. Men sannolikt så får man som man räkna med att väntetiden på en inbjudan kan vara ca en månad.

 9. 60% låter ju högt så.. Men är det andelen aktiva så är det ju något annat. Och om par och tjejer släpps in direkt tycker man även dom borde verifiera sig direkt… Förespråkar även ett betygssystem på profiler.. Speciellt killar då.

  1. Par och tjejer får en inbjudan mer eller mindre direkt. Det innebär dock inte att de släpps in direkt. Alla profiler genomgår en manuell granskning och ska godkännas innan de släpps in. Dock så kräver vi ingen verifiering om det inte är så att det dyker upp varningsflaggor som antyder att det skulle vara ett fejkkonto.

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.