Bodycontact vs Hemligg

Bodycontact vs Hemligg

Bodycontact får anses som den kontaktsida som varit dominerande för sexkontakter sedan starten för drygt 20 år sedan. Men inget varar för evigt och kanske kan Hemligg vara början på slutet för Bodycontacts dominans? Vi ska i detta inlägg jämföra de båda sajterna och redogöra för skillnader och likheter mellan de båda.

Bodycontact är en renodlad kontaktsida

Vad gäller funktion så är ju Bodycontact i stort sett en renodlad kontaktsida för sexkontakter. Någon vidare community för diskussioner och utbyte av tankar och erfarenheter är det inte. Det de flesta gör är att titta runt bland medlemmarna för att se om man kan hitta någon intressant. Kanske framförallt se om det dykt upp någon intressant kontaktannons.

Folket finns där trots allt

Söker man en ensam man eller ett par så går det i regel att finna det man söker, men det kommer att försvåras av en hel del oseriösa profiler. Dels bildsamlare och dels såna som aldrig vågar eller ens har intentionen att träffas i verkligheten. Antagligen för att de inte är vad de utger sig för att vara. Om man är ett par eller en tjej som söker så blir man överröst med meddelanden i brevlådan, där bara en bråkdel är värda att svara på.

Bodycontact är en förlegad sajt

Sen är det ju rent tekniskt så att sajten Bodycontact är förlegad. I princip så har den inte förändrats nämnvärt sedan starten för mer än 20 (!) år sedan. Det är remarkabelt att Bodycontact kunnat överleva så länge utan att vara mobilanpassad och användarvänlig. Att sitta på mobilen och försöka respondera via den interna brevlåda är inte det lättaste. Men det är väl ett bevis på att det är väldigt svårt att konkurrera ut en sån här tjänst. Oavsett hur bra tjänst man gör så måste man ju ha folk på sajten. Utan folket så fungerar inte sajten och du har inget att erbjuda.

Bodycontact känns inte tryggt

Just när det gäller sajter för sexkontakter så är ju tryggheten väldigt viktig. Bodycontact är ju förvisso en sajt som funnits i 20 år, men vilka är det egentligen som står bakom sajten? De som styr sajten ser man inte till. Men om man googlar på Bodycontact så kan man, bl a på Trustpilot, hitta idel dåliga omdömen och varningar om oegentligheter. Vad som är sant eller inte vet jag inte, men regeln ingen rök utan eld brukar vara bra att hålla sig efter. Sammantaget så känner vi oss inte riktigt trygga med Bodycontact.

Skönt att se ett alternativ till Bodycontact

Så även om Liw och jag uppenbarligen hade turen att hitta rätt när vi testade Bodycontact, ska det bli så skönt att se ett seriöst, användarvänligt och mobilanpassat alternativ till Bodycontact växa fram. Och ska vi få det som vi vill så får vi ta och göra det själva. Därför startar vi nu Hemligg. Men vad får oss att tro att Hemligg ska lyckas konkurrera med Bodycontact på allvar?

5 punkter som talar för Hemligg

Det är främst 5 punkter som talar för att Hemligg.se skulle kunna lyckas:

1. Mer än bara en kontaktsida

Hemligg kommer förvisso att ha funktionalitet för att hitta sexkontakter, men det kommer också att vara ett sex-community. Ett sex-community för vanligt folk med intresse för sex. Där det kommer att vara kul att hänga även om eller när man inte är ute efter att hitta någon sexpartner. I stort sett så kommer Hemligg att fungera lite som Facebook fast mer anpassat för ändamålet.

2. Framtagen för användare av användare

Vi kommer att involvera användarna i utvecklingen av Hemligg. Redan nu så kommer vi att välja ut en användarpanel/testtrupp som kommer att få vara med och testköra sajten och diskutera idéer och förslag kring eventuellt kommande funktioner. Detta gäller inte bara initialt utan även framgent under den kontinuerliga utvecklingen av sajten. Vi kommer också försöka hålla en dialog med användarna på sajten om utvecklingen så gott det går.

3. Det ska kännas tryggt och bekvämt

På en sån här sajt där diskretion och trygghet är väldigt viktigt för att folk ska våga öppna sig är det A och O att man känner sig trygg och bekväm. Därför kommer vi att lägga extra stort fokus på att försöka minimera oseriösa och obehagliga element men ändå göra det möjligt att hålla sig anonym. Exakt hur vi kommer att lösa problem som t ex fejkprofiler och oönskade brev är inte helt klart ännu. Men ni kan lita på att det kommer vara ett av våra huvudfokus. Vi kommer att utveckla våra tankar kring detta ytterligare i ett annat blogginlägg inom kort.

4. En plattform att utgå ifrån

Den största fallgropen för de som försökt att konkurrera med Bodycontact är avsaknaden av folk på sajten. Har man inget folk så spelar det ingen roll hur bra sajt man har. Sajten är ingenting utan folket. När det gäller Hemligg så har vi läsarna av Liws blogg “Liws lust” på amelia som plattform som gör att vi kan nå ut till en ganska stor del av rätt målgrupp. Som förhoppningsvis också har lite förtroende för oss från start. Dessutom har vi valt att börja med att låta folk sätta upp sig på väntelista för att bli inbjudna. Vilket innebär att när vi väl börjar släppa in folk så kommer det att bli mycket folk ganska direkt. Och framförallt att vi då kan styra upp så att vi har en stor andel par och kvinnor i förhållande till antalet män.

5. Mobilanpassad och användarvänlig sajt

Sist men inte minst så kommer vi att ha en sajt som rent tekniskt kommer att vara bättre och mer användarvänlig. Inte minst så kommer sajten att vara mobilanpassad. Den kommer att vara uppbyggd i stil med hur t ex Facebook fungerar, vilket kommer att göra att folk förhoppningsvis kommer att känna igen sig och lättare veta hur saker och ting fungerar. Hemligg kommer också vara byggd på en teknisk plattform som kontinuerligt utvecklas. Vilket mer eller mindre kommer att garantera att sajten i sig kommer att hålla sig modern. Även om man bortser från vår egen utveckling av sajten.

Ser lovande ut

Frågan är då hur det kommer att gå? Ska Hemligg.se lyckas så är det nog till syvende sist punkt 4 som det hänger på. Men att döma av de många intresseanmälningarna på Hemligg.se hittills, så verkar det vara ungefär lika många kvinnor eller par som män. Vilket ser väldigt lovande ut. Om inte annat så kommer vi nog i alla fall ha ett trevligt alternativ till Bodycontact att tillgå i framtiden. För er som vill veta mer om vad Hemligg är kan ni läsa blogginlägget “Vad är Hemligg.se?”.

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Ursäkta men är det okej att ni dissar BC på det här sättet? Ni skapar ju samma upplägg men definierar det och höjer ett sätt. Nackdelarna med BC kommer finnas här på sikt också. Så tänk efter ordentligt innan ni dissar så här. Självgoda beteende kan göra att man faller hårt.

  1. Jag ser inget fel i att vi lyfter fram de brister som Bodycontact har. Det är ju därför vi valt att ta fram ett nytt och bättre alternativ. Visst kommer Hemligg sannolikt få hantera samma problem som BC brottas med. Men förhoppningsvis så kommer vi lyckas hantera det på ett bra sätt och få fram en tjänst som är bättre och trevligare än BC. Och som även håller i längden. Vi kommer kontinuerligt att vidareutveckla och förbättra sajten till skillnad från BC som står still och lever på gamla meriter. Om det sen skulle vara så att BC blir ledsna för att vi dissar dom så är det nåt de får leva med. Det är upp till vem som helst att försöka tillhandahålla en bättre tjänst. Och skulle vi lyckas med det så får väl de ta sig i kragen och göra sin tjänst bättre också. 🙂
   Är vi sen självgoda för att vi tror att vi kan göra en bättre tjänst än BC? Då är det nog självgodhet som ligger bakom de flesta nystartade företag. Om man inte tror på det man gör så tror jag inte det är många som skulle våga satsa på att göra något eget. Sen är det såklart fritt fram för dig att tro att Hemligg kommer bli lika dåligt som BC eller sämre. Du kanske har rätt. Men jag tror inte det. 😉

 2. En fundering… eller mer ett litet konstaterande och en förhoppning men ändå en fråga. Blir Hemligg ungefär som Darkside?

  1. I det avseendet att Hemligg kommer att vara mer som en community än Bodycontact så kan man kanske säga att det blir “ungefär som Darkside”. Men då Darkside är ett gytter av sexuella säruttryck och fetischer så kommer Hemligg mer att vara ett community för vanligt folk med intresse för sex. Skulle nog kanske mer säga att Hemligg kommer fungera ungefär som Facebook fast där allt kretsar kring sex och lust och man får vara anonym. Och där man också kan söka likasinnade och bra matchande lekkamrater. Antingen om man bara vill leka online eller om man vill dra det vidare irl.

 3. Ett aber med BC just nu är också att det saknas SSL-certifikat vilket gör sidan osäker.

  I webbläsarens adressfält står det klart och tydligt “Ej säker” – hänglåset finns inte kvar..!

  1. Ja, det är obegripligt att Bodycontact inte har en säker anslutning. Folk har dessutom tagit upp det i deras forum redan 2015 men helt utan respons från Bodycontact och det är än idag inte fixat. Nästan inga sajter på hela internet som idag inte har SSL/https/säkra anslutningar. Så de som använder Bodycontact skickar alltså all kommunikation i klartext mellan sin dator och Bodycontact som vem som helst med lite kunskap kan avlyssna. Inloggning med användarnamn och lösenord samt all övrig information. Helt makalöst dåligt. Borde snarast vara olagligt. Är det ok enligt GDPR?

   http://www.bodycontact.com/forum/topic/10316/ny-saker-inloggning-ssl

  2. Mycket illa för bodycontact.com där om diskretion är så viktigt både för medlemmar och webmaster så borde ju det vara 256 bitars SSL chert med https minst!

 4. Största felet med bc är att vi som par inte kan blockera bort alla män med ett knapptryck. Vi har haft bc sedan -97 och har märkt hur sidan allt mer tas över av trollande män som lever i ofrivilligt celibat. Gäller iofs hela internet ?

  1. I just ditt fall har vi fått en “Hard bounce” på din e-postadress. Vilket innebär att e-postmeddelandet inte kunde levereras av någon anledning. Antingen är e-postadressen felaktig och existerar inte eller så finns det någon spärr av något slag som stoppar mejlet. Så se över din e-postadress så att den fungerar eller sätt upp dig på väntelistan med en annan e-postadress som funkar.

   1. En sånn bounce beror som regel på felaktig uppgiven e-postadress – en klassiker är t ex att det istället för .se skriver .com eller vice verca. En annan variant är att det skrivits in , istället för . och då existerar inte e-postadressen heller.

 5. Ska bli intressant o se vad som skiljer er från bc, kommer nog ta sin tid att få tillräcklig men folk på nya sidan men hoppas ni lyckas! börjar tröttna på bc

 6. Jag och min fru har försökt att registrera oss på BC men funkar inte. Hoppas det är bättre hos er då vi vill hitta en sida som ger oss möjlighet att hitta det vi söker precis som ni

 7. Bodycontact är inte helt gratis som jag har sett påstått. dom tar ut 10-200 kr och precis som alla andra abonnemang avgörs tiden för medlemskapets giltighet av hur mycket man betalar. Den som vill får tro att sådant rymms i begreppet “gratis”. att dom gjort medlemskapet till abonnemang som dom säljer uppger dom vara förorsakat av att det är så mycket lurendrejeri på nätet. Man måste hålla med om att när dom påstår detta har dom helt rätt.

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.