En massa vanligt folk

För vanligt folk

Releasedatumen för Hemligg som jag outade i förra inlägget närmar sig med stormsteg och det är inte utan att det börjar kännas lite svettigt. Men datumen står fast. På fredag ska vi skicka ut inbjudan till ca 150 särskilt utvalda på väntelistan. För att sedan fredagen den 24:e juli skicka ut inbjudningar till ca 1500 särskilt utvalda från väntelistan.

Är inte Hemligg för alla?

Något som vi fått lite frågor kring och påpekanden om är att vi inte gjort det möjligt för andra än män och kvinnor att sätta upp sig på väntelistan. Dvs att personer som varken kan identifiera sig som kvinnor eller män då inte känner sig inkluderade. Och det stämmer ju. Vi erbjuder inte möjligheten att kunna sätta upp sig på väntelistan som t ex transperson. Det är ett aktivt och medvetet val vi gjort.

Förenkling för att underlätta utvecklingen

Anledningen till att vi valt att enbart låta ha med kvinnor och män som alternativ är för att vi känt oss tvungna att förenkla det hela. Vi vill helt enkelt göra en sajt som är så tillfredsställande som möjligt för dess användare. Att göra en sajt som ska tillfredsställa alla är väldigt svårt. Därför har vi medvetet valt att förenkla för oss och fokusera på “vanligt folk”, dvs de som kan identifiera sig som antingen tjej eller kille. Åtminstone inledningsvis under utvecklingen av sajten.

Beta-versionen är begränsad

Så när vi nu släpper beta-versionen av Hemligg så kommer man enbart att kunna registrera sig som tjej, kille eller par. Vi har även valt att exkludera möjligheten att registrera sig som tjejpar och killpar inledningsvis för att förenkla för oss. Tjejpar och killpar är två alternativ som varit möjliga att registrera sig som på väntelistan. Men då det bara är några enstaka som satt upp sig på väntelistan som det, så väljer vi att exkludera den möjligheten också i beta-versionen. Åtminstone inledningsvis.

Kan vidareutvecklas

Går det sen bra och det finns intresse så är det mycket möjligt att vi kan vidareutveckla sajten till att inkludera fler olika typer av människor och konstellationer. Men om vi nu skulle göra en sajt som tillfredsställer precis alla så tror jag att vi skulle ta oss vatten över huvudet. Och då riskerar det att bli dåligt för alla. Så för att det ska bli så bra som möjligt har vi valt att göra på det här viset. 🙂

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Det här tror jag är ett misstag. Om det saknas vissa kategorier kommer dessa att registrera sig som något annat. Det gör det svårare att hitta dem för de som är intresserade av det, och svårare att sålla bort för de som är intresserade av det ni kallar vanligt folk.
    Transperson är ingen könsidentitet utan transmän är ju män och transkvinnor är ju kvinnor, så för de är det inget problem. Det är de som inte är man eller kvinna överhuvudtaget som kommer tvingas ljuga för att kunna vara med. De kan såklart hänvisa till sitt juridiska kön men jag tycker att det vore mycket bättre om personer som gillar könsöverskridande uttryck kan matcha med dem.

  2. Nja något misstag tror jag inte att det är. Det är helt klart så att vi förenklat för oss genom att göra på det här viset. Förvisso är detta kanske några som kommer i kläm och eventuellt skulle det kunna vara några som skapar ett konto som inte klär dom. Men jag har svårt att se att det skulle skada Hemligg lika mycket som det hade gjort om vi hade tagit oss an att försöka göra en sajt anpassad för alla i detta läge. Vi måste ändå försöka se till vad som ger Hemligg bäst förutsättningar för att lyckas.

  3. Jag tycker folk verkar konstiga här på hemligg. Man ger feedback /kommentar på någons inlägg eller att jag skriver ett inlägg själv, men ingen kommenterar nått (om det inte är naket förstås). Kommer inte skriva nå blogg eller gå med i en grupp här, för jag får ändå ingen respons från andra😞. Mycket trist tycker jag!

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.