Grupper på Hemligg – Så funkar det

På Hemligg så finns idag en mängd olika grupper skapade för att samla medlemmar med gemensamma intressen av olika slag. Det fungerar på ett ungefär såsom grupper fungerar på andra communities. Men det är lite specialregler och en del tips och trix som kan vara bra att veta när det gäller grupperna här på Hemligg. Så här kommer nu en genomgång av detta.

Enbart VIP-medlemmar kan skapa grupper

För att skapa en grupp på Hemligg så måste man vara VIP-medlem. Vi har dock inget krav på att man efter det måste vara VIP-medlem för att kunna vara kvar som admin för gruppen. Men det finns en del fördelar med att vara VIP som kommer väl till pass som när man ska administrera en grupp. T ex funktionen att kunna förhandsgranska profiler vilket är bra att kunna göra när man ska gå igenom ansökningar till gruppen. 

Stora nyttan med grupperna

Man kan förstås undra vad man ska ha grupper till. Men det finns en stor fördel med grupper som att man kan posta inlägg enbart för de som uppskattar inläggen. T ex så är ju BDSM något som många går igång på, men samtidigt så finns det en hel del som inte förstår sig på den fetischen och kan finna BDSM-inlägg stötande. Då är det ju bra om man postar sitt BDSM-inlägg i gruppen för de som gillar BDSM. Dessa kommer fortfarande att kunna se inlägget i sitt vanliga flöde, men övriga medlemmar på Hemligg kommer inte att se det. Jag vill här också påpeka att ni inte behöver gå in på gruppen för att posta ett inlägg i den. På startsidan med vanliga allmänna flödet kan ni skriva ert inlägg som bara ska visas i en specifik grupp genom att välja synlighet för inlägget. Klicka då bara dör det står “Alla medlemmar” så poppar det upp en ruta där ni kan välja synlighet för inlägget. Där kan ni välja “Posta i grupp” och sedan välja den grupp som ni vill att inlägget ska postas i. Då kommer enbart de som är medlemmar i den gruppen att se inlägget och de kommer att se det i det allmänna flödet.

Hemliga grupper

Normalt sett så är alla grupper privata. Vilket innebär att man måste gå med i gruppen för att kunna ta del av något innehåll i gruppen. Men det finns också möjligheten att skapa dolda grupper. Dolda grupper är hemliga grupper så till vida att de inte är sökbara och aldrig listas för någon som inte redan är med i gruppen. För att gå med i en dold grupp så måste du få en inbjudan till gruppen.

Skicka inbjudningar

För att få in medlemmar till din grupp så kan du skicka inbjudningar till andra medlemmar som du har etablerat en ömsesidig flört med. I gruppens inställningar så kan administratören välja att låta alla medlemmar i gruppen skicka inbjudningar. I så fall kan alla gruppens medlemmar skicka inbjudningar till de medlemmar som de har etablerat en flört med. Inbjudningar kommer att aviseras bland övriga avisering på “bjällran” längst upp till höger. De återfinns sedan under fliken “Inbjudningar” som syns om man går in på “Mina grupper”.

Gruppchatt – Ny funktion

En ny funktion i grupperna är chattfunktionen som fungerar så som en vanlig chatt och kommer även att hamna som en konversation i “Brevlådan” med aviseringar om nya meddelanden in chatten på samma sätt som man får aviseringar om nya privata meddelanden i brevlådan. Det är dock enbart VIP-medlemmar kan skriva i gruppchatten. Däremot så kan alla gruppens medlemmar läsa vad som skrivs i chatten och får aviseringar om nya meddelanden i chatten. Gruppchatten är inaktiverad som standard i alla befintliga grupper. Om gruppchatten aktiveras på gruppens inställningssida, så kommer samtliga gruppens medlemmar att vara deltagare i chatten. Vill man inte vara med i gruppens chatt måste man alltså lämna gruppen. Gruppchatten kan ju vara ett väldigt smidigt kommunikationsmedel om det är en liten tajt grupp. T ex så kan man ju skapa en liten dold/hemligg grupp med en gruppchatt för att ha en gruppkonversation mellan flera parter. I stora grupper kan det dock lätt spåra ur och göra att du irriterar och tappar medlemmar i gruppen som vill slippa aviseringar om nya meddelanden i gruppchatten. Speciellt om gruppchatten inte fanns då de gick med i gruppen.

Att hitta grupperna

Du hittar de grupper du är med i via menyn, “Min profil > Mina grupper”. Om du är inne på din profil så hittar du “Grupper” i profilmenyn. Observera att du även kan se vilka grupper andra medlemmar är med i. Såvida de inte valt att dölja vilka grupper de är med i, vilket du kan göra inne på dina kontoinställningar under avdelningen “Sekretess”, om du är VIP-medlem. Du kan även hitta “Mina grupper” i menyn “Diskutera > Grupper”. Det är annars här du hittar alla grupper som finns på Hemligg och kan söka bland dessa. 

Gå med i en grupp

För att gå med i en grupp du hittar, t ex via menyn “Diskutera > Grupper”, letar du upp knappen “Joina” och trycker på den. Det går också att skicka med ett litet meddelande och trycka på knappen “Skicka förfrågan”. Alla grupper är privata, vilket innebär att man måste vara medlem i gruppen för att kunna läsa något i gruppen. Dessutom så måste alla godkännas av gruppens admin för att släppas in i gruppen. 

Lämna en grupp

För att lämna en grupp du är med i så får du gå in i gruppen och leta upp den oranga knappen som det står “Medlem” på. För du musen över den knappen eller trycker på den så kommer texten att ändras till “Lämna grupp” och då kan du trycka på knappen för att lämna gruppen.

Tips till gruppadministratörer

Ett åtagande som du som är administratör för en grupp har är att gå igenom alla ansökningar till gruppen. För att underlätta detta jobb om ni har mer än en ansökan liggande så rekommenderar vi att ni trycker på “Acceptera-knapparna” på löpande band utan att vänta på att sidan laddas om. Ansökningarna kommer att godkännas i alla fall, men du sparar massor av tid. Detsamma gäller med “Avvisa-knapparna”.

Att tänka på när ni skapar en grupp

De flesta inställningar för gruppen går att ändra på senare. När ni skapar en grupp så kommer den alltid att innehålla ett flöde där gruppens medlemmar kan skriva. Det som skrivs där kommer alla gruppens medlemmar se i sitt vanliga flöde på sajten. Utöver flödet så kan man också välja att ha ett diskussionsforum i gruppen om det är så att man vill kunna skapa olika diskussionstrådar. I regel räcker det dock med att ha ett flöde och skulle det vara att man senare känner att ett diskussionsforum skulle vara bra att ha i gruppen kan man lägga till det senare. Skulle det sen vara så att ni skapat en grupp och ångrar er så är det bara att gå in på gruppens inställningar och välja “Radera”.

Bilder i gruppen

I grupperna gäller samma regler för bilder som gäller i övrigt på sajten. Dvs att man ska XXX-klassa bilder mm. Läs reglerna för bilder i blogginlägget “Bilder på Hemligg – Så funkar det”. Det som kan vara bra att tänka på är att när bilder laddas upp i en grupp så kommer bilderna att tillhöra gruppen och inte medlemmen som publicerat bilderna. Bilderna kommer att återfinnas under “Bilder” i gruppens meny till skillnad från publiceringar i allmänna flödet där bilderna kommer att publiceras under “Bilder” i medlemmens meny.

Vi rensar bort inaktiva grupper

Om det är så att en grupp inte sköts om ordentligt och/eller är inaktiv och bara känns meningslös då kan vi komma att radera gruppen. Speciellt om administratören inte längre är VIP-medlem. Detta kommer vi att göra i huvudsak för att förbättra kvaliteten på grupperna som finns att tillgå.

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. En sak som inte är bra är när vill gå med i en grupp och admin avvisar förfrågan så hade det varit bra att få veta anledningen till att man inte uppfyllde kraven för att få gå med i gruppen….
    Eller att förfrågan ligger kvar i månader utan någon respons alls.

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Ny anmälan

Stäng