Grön bock i cirkel för att visa verifiering

Hur verifierar vi att folk är vad de utger sig för att vara?

En sak som många uttrycker som väldigt viktig att vi hittar en bra lösning på när vi nu utvecklar Hemligg är verifiering av användarna. Dvs att man ska kunna känna sig trygg med att den man får kontakt med verkligen är det den utger sig för att vara. Det är ju annars väldigt lätt att på en sajt där man ska kunna vara anonym också kan utge sig för att vara något som man faktiskt inte är.

Vi ser det som en viktig fråga

Självklart är detta något vi verkligen måste ta tag i och finna en lösning på som alla kan känna sig trygga med. Men som samtidigt också inte går för långt. Det finns ju ett stort värde i att man på Hemligg faktiskt ska kunna få vara anonym och diskret. 

BankID är inte ett alternativ

Ett förslag som inte så sällan kommer upp är att vi skulle se till att alla får legitimera sig med BankID. Detta tror dock inte jag blir så bra. Förvisso skulle det ju mer eller mindre garantera att könet på den som loggar in. Dock skulle det ju inte garantera att paret faktiskt är ett par där båda är införstådda med medlemskapet på Hemligg. Dessutom innebär anslutning till BankID en hel del kostnader och det vill vi minimera. Åtminstone tills dess att vi har inkomster som kan täcka kostnaderna. Så BankID är inte ett alternativ.

Exakt identitet är ointressant

Det är ju inte heller så att vi är intresserade av att veta den exakta identiteten på personen bakom kontot. Vi vill ju bara försäkra oss om att personen i fråga är vad den utger sig för att vara. Problemet är ju huvudsak att det finns män som kan utge sig för att vara kvinna eller par. Detta i syfte att komma i kontakt med andra kvinnor och par och ge bränsle åt sina runkfantasier. Vilket såklart skapar en osäkerhet bland kvinnor och par och inte minst slösar deras tid. Så vad vi framförallt vill göra är ju att säkerställa att de profiler som utger sig för att vara kvinnor verkligen är en kvinna. Och när det gäller par så vill vi säkerställa att det faktiskt är ett par där båda är helt med på det. 

Mäns verifiering handlar mest om egenskaper

När det gäller mäns profiler på sajten så handlar det snarare om att säkerställa de utseende och de egenskaper som mannen utger sig för att ha. Vanligt förekommande kan ju vara att man utger sig för att vara väldigt välutrustad eller vältränad utan att vara det eller att man är singel fast man egentligen är gift. 

Hur får vi folk att verifiera sig?

Ett annan faktor att ta i beaktande är ju också hur vi får så många som möjligt att verifiera sig. Det får ju inte vara för besvärligt att verifiera sig. Samtidigt som det också bör ligga en stor vinst i att verifiera sig. Ett alternativ är ju förstås att ställa det som krav för medlemskap. Om man inte verifierar sig så får man inte vara med. Jag är lite tveksam till detta då jag tror det kan skrämma bort nyfikna lite för tidigt. Därför är jag mer benägen att göra så att vi inte bara markerar de som är verifierade utan även sätter en varningsmarkering på de som inte är verifierade. Så att den som kommer i kontakt med någon som inte är verifierad blir uppmärksammad på att denne någon bör man vara mer försiktig med. Och att om man inte är verifierad så blir man mer begränsad i vad man kan göra och vad man får tillgång till på sajten.

Hur ska verifieringen gå till?

Sen är ju frågan hur verifierings ska ske. Det är svårt att komma ifrån att det måste till någon manuell hantering av det hela. Och att det hela sker genom att de som ska verifiera sig får ta ett foto på sig själva och skicka in till oss. Fotot måste vara nytaget och får inte vara manipulerat. Dessutom måste det finns koppling till kontot med på fotot. Ett alternativ skulle kunna vara att kanske använda sig av kik eller så får man skicka in fotot till oss. Det finns sätt att kontrollera om foton är manipulerade eller inte så det borde gå att lösa. 

Förståelse för att folk vill vara anonyma

Vi har förståelse för att många av de som kan tänkas vilja vara med på Hemligg verkligen vill hålla hårt på sin anonymitet. Men vi är som sagt inte intresserade av att ta reda på exakta identiteter. Det handlar istället om att vi ska kunna känna oss säkra på att kvinnor verkligen är kvinnor och att par verkligen är par och att männen är vad de utger sig för. Så när det gäller kvinnor och par så kommer det räcka med att verifieringen bara tydligt visar att det är en kvinna med på bilden (givetvis både kvinna och man när det gäller par). När det gäller män så kommer de att behöva visa lite mer av sig själva. Sen kommer det ju så klart att vara svårt att verifiera om personen i fråga verkligen har de egenskaper som den tillskriver sig själv. Så frågan när det gäller verifieringen av män hänger lite i luften. Vad är det man vill försäkra sig om då? Och hur gör man det på bästa sätt? 

Mycket och viktigt att tänka igenom

Hur som helst så är detta ett fråga som vi kommer att lägga väldigt stort fokus på. Detta eftersom det lägger grunden till att alla ska kunna känna sig trygga på sajten och slippa slösa bort tid och energi på “skojare”. Det är dock mycket att tänka igenom och sannolikt så kommer vi med tiden att komma på saker som vi missat eller där vi missbedömt saker och ting. Så sannolikt kommer vi att behöva justera det här kontinuerligt. Vi sitter inte inne på alla svaren. Så har du några idéer eller tankar kring detta får du gärna skriva en kommentar. 

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Klart alla ska verifieras, men inte med bank-id. Ett foto där man ser datum på, alltså en dagsprint är vårt förslag.

 2. Hmm ja detta är en både svår och viktigt fråga. Kan ni lösa den så är det ju magiskt bra på alla sätt. Funderar på var i samhället /webben det kan finnas något liknande…? Om man inte skall ha BankID så blir det ju handpåläggning hur vi än vrider på det. En tydlig bild så man ser ”vad” det är på bilden med något som identifierar / kopplar till hemligg. Mobilen med hemsidan på eller ett användarnamn från hemligg. Det blir ju att ni måste godkänna alla, vissa bilder måste vara med och det är ju för medlemmarnas skull. Jag tror att ni kan vara hårda och ni kommer märka kryphål men det är ju så att de som är oseriösa skall inte få komma in, de vi förlorar vinner vi senare så att säga.

  Sedan tycker jag ni skall ta betalt från början men det kommer nog i en bare fråga… Skall fundera lite till på verifieringen…

 3. Som officiell verifiering skulle man kunna använda samma sätt som Sharesome med ett genererat nummer och ett foto där nummer och personen(-erna) syns och som sedan laddas upp för verifiering av admin.
  Utöver den officiella verifieringen skulle man kunna verifiera varandra på samma sätt som det fungerar på SpicyMatch.

 4. Foto på paret eller kvinnan som mannen är rimligt. Men det finns alltid en risk att de som vill utge sig för att vara någon man inte är kan lyckas eller tränga sig in på sidan. Kryphål kommer alltid att finnas. Där kommer vi alla medlemmar få ta ett ansvar att bevaka och skyndsamt rapportera till er att blockera sådana bedragare.

 5. Bank-id för verifiering att man är den man är säger sig vara, sedan vet jag inte hur det är med den biten och personnummer osv.

  Annars en selfie med dagens datum på en lapp.
  Jag vet att tex Revolut använder bild på körkort/pass/IDkort och sedan en selfie för att kunna bli kund hos dem.

 6. Håller med det flesta. En bild på medlemmarna med ett synligt medlemsnummer. Enkelt. Däremot vet jag inte varför män/kvinnor ska behöva bevisa deras fysiska egenskaper? Ljugar man om det blir det ju enbart pinsamt för vederbörande vid eventuell träff.
  Nej, samma regler för salla tycker jag. ?

 7. Att verifiera sig helt anonymt är en svår nöt att knäcka, kanske är ett slumpgenererat nummer som gäller en viss tid, tillsammans med en bild, ett bra sätt för att veta att man är en man/kvinna eller par. Men det hindrar inte någon att skaffa flera konton. Det blir svårt för admin att veta om profil 3,10 & 15 faktiskt är samma man/kvinna, speciellt om man ska vara anonym utan ansiktsbild, och det blir väldigt mycket handpåläggning.
  Kanske bättre att verifiera sig med ett betal/kreditkort, troligtvis kommer ni till en punkt där ni måste börja ta betalt för viss funktionalitet, och då har ni ett register som flaggar ifall någon försöker verifiera sig två gånger. Vet inte vilka uppgifter man som betalningsmottagare får med transaktionen, men det är ju inga uppgifter som någon annan än inblandade parter får ta del av.

 8. Vi tycker både Ds och Sdc har ett bra system med verifiering. Man verifierar helt enkelt varandra. När man träffat ngn kan man verifiera att personen är det den utger sig att vara. På sdc kan man även skriva personliga verifieringar (som man godkänner om man vill). Detta gör att man kan se om det är aktiva personer eller spökprofiler. Tänker att detta gör att de singelmän som är seriösa har en större chans att sticka ut. Man blir då mån om att hålla en god ton och så för att få verifiering. Win-win.

 9. En av de saker jag uppskattar med bc är att jag inte behöver verifiera mig annat än för den/de jag vill träffa. Jag tycker att det räcker, det är upp till var och en att säkerställa att man inte träffar nån som inte är den de utger sig för att vara.

  Att ni sajtägare vill verifiera användarna kan snarare invagga folk i falsk trygghet, eftersom det kan uppfattas som att ni går i god för användarna när ni har ett verifieringskrav.
  Det kan också vara värt att undersöka hur ni får behandla de personuppgifter som skickas för verifiering, hur länge de får lagras och på vilket sätt. Om något skulle gå snett, hur kan de uppgifterna i så fall användas?

  Fundera ett par varv till. Personligen känner jag att det räcker att verifiera sig med den/de man ska träffa inför en träff. Eget, vuxet ansvar. Ni kan ändå aldrig garantera att folk är dem de utger sig för till 100%.

  1. Som jag skrev i inlägget så tror jag inte på att ha verifiering som krav för att få vara medlem. Så det lär vi inte ha. Däremot så ser jag verifiering som en feature som vore bra att tillhandahålla. Både för den som kan verifiera sig och för motparten. Visst skulle vi kunna låta detta vara helt upp till var och en. Men då ska var och en behöva verifiera om och om igen vid många kontakter. Bättre då att kunna verifiera sig en gång hos sajten och sen är det bra med det. Visst är det inget som säger att vi till 100% kommer veta att personen är den den utger sig för att vara. Men det är ändå bättre än inget och det känns också bättre än om varje kontakt ska göra sin egen bedömning om t ex tjejen man har kontakt med verkligen är en tjej.
   Men som sagt så kommer det sannolikt aldrig att vara ett krav. Jag kan möjligtvis tänka mig att om vi får in rapporter om någon som misstänks vara något annat än det den utger sig för att vara så skulle vi kunna ställa krav på verifiering för att låta personen vara kvar. Men det blir en senare fråga om det är något som skulle visa sig vara nödvändigt.
   Verifiering kommer att vara frivilligt. Men vi kommer att göra det tydligt vilka som är verifierade och vilka som inte är det. Och viktigt att komma ihåg är att verifiering inte handlar om att uppge identitet. Exakta identiteter är oväsentliga. Så verifiering kommer enbart att vara visuell verifiering och vi kommer inte att lagra några data kring detta förutom en datumangivelse och en flagga som anger att kontot är verifierat.
   För övrigt så är det ju så att Bodycontact numera verifierar allas identitet genom att det krävs att man med telefonen betalar en liten summa när man registrerar. Och den informationen sparar dom. Dvs telefonnumret på mobilen som man betalade med. Så tro inte att du är helt anonym där. 😉

  2. Jag håller med dig. Jag vill inte visa mitt ansikte för alla på sajten eller ägarna som jag inte kan identifiera och som inte har GDPR att säkerställa mina rättigheter skulle något gå fel. Jag vill kunna visa mitt ansikte för endast mina kontakter. Skulle mina uppgifter visa sig falsk, kan mina kontakter rapportera mig om vad som inte stämde. På det sättet kan man bygga en “reputation” som inte går att förfalska i slutändan. Dock ska man ha rimlig bevis på det man påstår. Och Hemligg granskar alla påståenden. Det blir mer demokratisk med jämn makt mellan användarna och ägarna. Det får blir som match.com, utan man får välja att ha bild på sig eller inte. Det är upp till användarna att ta kontakt med folk utan bild eller inte.

 10. Det finns nog lika många syner på detta som det finns människor. Vissa vill att det skall vara verifierat och vissa vill vara helt anonyma.
  Jag tror det är bra om det finns olika möjligheter. Uppgifter får sparas om man samtycker att det görs det enligt GDPR och det finns ett syfte med personuppgifterna.

  Men några punkter jag tycker man kan överväga i ett eller flera steg.

  1. Låt personer kunna få vara helt anonyma.
  2. Verifiering 1: Valfritt – BankID verifiering (IDKoll.se) etc finns. Man kan då få en markering i profilen att kön/ålder stämmer. (detta mot en liten kostnad eller ingå som betalande medlem.
  3. Verifiering 2: Valfritt: – Bild på person/par med lapp på medlemsnummer eller profilnamn samt datum.
  4. Verifiering 3: Valfritt – Intyg från andra användare

  Det kommer alltid finns de som inte är vad dem utger sig för att vara.
  Viktigt att det går att rapportera samt blockera personer som man inte önskar kontakt med.

  Men anonymitet är viktigt då det finns många som vill vara här utan att partner/vänner/familj/grannar ska kunna få vetskap om det.

  Ser fram emot denna nya site som ser fräsch ut som jag tror kan bli riktigt bra!

 11. Hej Hemligg, jag har kommit på säkra sättet att verifiera sig. Om ni irl inför träffar den, dom som vill vara med i Hemligg, så försäkras alla att personen/paret, så slipper alla i fråga att exempel män utger sig för att vara kvinna eller par, i syfte att komma i kontakt med andra kvinnor och par och ge bränsle åt sina som ni beskrev runkfantasier. Vilket jag håller med såklart skapar en osäkerhet bland kvinnor och par och slösar deras tid. Så det enda sättet att säkerställa att de profiler som utger sig för att vara kvinnor verkligen är en kvinna. Och när samma med par där båda är helt med på det. Medlemsantalet på Hemligg skulle nog i början vara väldigt lågt med en så kallad irl anställningsintervju av er för att få vara med i Hemligg. Men det skulle bli en hundraprocentig verifiering och ändå anonym med ingen identitet avslöjning och och hemliggs intervjun skulle äga rum på anonym offentlig plats, såsom fiket, café-ET eller hotell lobbyn. Då skulle det locka endast hundra procent seriösa som vill få ärligt kontakt med varandra. Men för att detta skulle gå att genomföra, så skulle det behövas lokala Hemliggs intervjuare ni godkänt, som skulle kunna sköta dessa intervjuer, som i praktiken handlar om att det behövs mer än en Hemliggs-intervjuare i varje län, såsom i mitt län här i Västernorrland är avstånden stora med många mil emellan. Så det behövs mer än ni två grundare av Hemligg till att sköta intervjuerna.
  Hoppas ni förstår min tanke i att det med irl intervjuer endast skulle locka seriösa par och män till att vilja vara med i Hemligg. Men att lova hundra procent seriösa som jag skrivit går nog inte med irl intervjuer heller lova, men ivarjefall minst nittio fem procent seriösa känns det som, och en liten intervju kostnad kan det även då få vara eller under första intervju perioden kan det lockande få vara ingen eller väldigt låg intervju avgift.
  Mvh N.

 12. Vilken härlig och bra diskussion! Det här belyser precis den problematiken som jag upplevt på ex bc och prisar på ds. Tror de flesta tankar jag har haft redan belysts av tidigare inlägg men tänkte dela några fler tankar och reflektioner jag fått av att läsa allt.
  Som singelman i det här sammanhanget uppmuntrar jag många typer av verifiering. Allt för ofta får jag höra om problematiken med falska/oseriösa profiler som i slutändan leder till en ogynnsam miljö att skapa kontakter i. Här kommer en rekapitulering, recension och reflektion i ett 🙂
  Jag kan förstå och relatera till vissas önskemål om att inte ha någon verifiering alls. Att kunna förbli helt anonym kan för vissa kanske underlätta att ta steget in och söka kontakter. Det finns många andra sätt att verifiera sig på utanför sajternas olika alternativ. Problemet med detta leder onekligen till en mängd oseriösa användare som i sin tur troligen leder till att många som tar steget sen vänder om i förtvivlan och tänker att det här var inget för mig. Slutsats: inte gynnsamt för plattformens syfte.
  Jag personligen välkomnar alla typer av verifieringar som såklart följer gdpr och allt sånt.
  Min tanke är att lösningen ligger i att erbjuda flera lösningar som kommer fungera som flera brandväggar i sig.
  1. Verifiering mellan medlemmar. Dvs verifiera dom du har träffat. Går såklart att kringgå med flera konton.
  2. Verifiering genom olika betalningsnivåer. Att ha en förhållandevis liten årsavgift på kanske 50kr tror jag kan sålla bort många. Fler nivåer för tillgång till olika funktioner ökar tillförlitligheten ytterligare.
  3. Verifiering genom ansiktsbild till driftansvarig. Kanske problematiskt för vissa men om man gör det , som nämnt tidigare, att det presenteras med ex olika ikoner på profilsidan är det inget man måste göra utan endast något som premieras med en notis.
  4. Verifiering i profil med bild som innehåller person/-er och lapp med profilnamn och dagens datum. Går säkert att förfalska på olika sätt också dock.
  5. Bank-id. Om det går att göra på ett säkert sätt så tycker jag det här är ett väldigt bra sätt. Och samma sak här så behöver det inte vara obligatoriskt på något sätt utan bara uppmärksammas med en notis på profilsidan.
  Det var några av mina reflektioner. Följer utvecklingen med spänning!

 13. Hej!
  Har uppmärksammat att det verkar finnas en verifiering på plats för det finns profiler med en grön verifieringsbock. Hur gör jag om jag också vill verifiera mig? Tolkar texten ovan som att den skrevs i planeringsstadiet och sammanställer bara förslag och idéer på hur man skulle kunna lösa det.
  Mkh Olle

 14. En teknisk kommentar, BankID är utöver kostnaderna inte möjliga att använda, eftersom id-växling inte är tillåtet. Då måste man kräva inloggning enbart med BankID och vid varje inloggningstillfälle.

  Verifieringen som används nu är bra, komplettera den gärna med “vän-verifiering” ala DS.

 15. Som någon redan skrivit så håller vi med om att DS har ett bra system. Att man helt enkelt verifierar varandra. Detta utesluter ju inte att kombineras med andra system. Kanske skulle man kunna tänka sig att konceptet att verifiera varandra som identitet har extraparemetrar som “övergripande stämmer med det användaren angivit i sin profil”, så lämnar man lite utrymme för subjektivitet?

  1. Men tänker att här finns kanske de som aldrig kommer att träffa någon annan här ifrån
   Dela för att de kanske aldrig får möjligheten och vissa kanske inte vill. De vill kanske bara vara med i denna härliga communityn ☺️
   Men kanske är det så att verifiering är viktigast för de som vill träffas?

   1. Så är det, vi par som vill träffa andra par, är vådligr trötta på tex kikkontakt med “par”, där det kommer fram att endast han kan verifiera sig. Sedan anser iaf inte vi att en sådan här sida ska vara för skärmrunkare. Vi är inte pro otrohet heller, där man smyger för sin stackars ovetande partner. Att det ändå är så, det får vi ta på köpet antar jag. 🤣🙈
    Vi kommer iaf fortsätta propagera för fler verifieringar av framför allt par. Finns ingen som helst anledning att inte göra det, om man är ett seriöst par. 🙂

    1. Har i min tidigare tider på bc stämt träff med par .
     Dom har viljat träffas utomhus först innan vi går upp till dom = hellt ok .
     Men när jag är på rätt plats på rätt tid så kanske det kommer en kille. o presentera sig o säger att kvinnan väntar i lägenheten .
     Men först vill kvinnan att jag bevisa att jag är bra på sex. .
     Tex att jag skall suga av honom. ??
     För det första hur bevisa det att jag är bra på sex. o för det andra jag o “paret” har sökt som hetro???

     Lärde mig snabbt. vad som gäller vid träff

 16. Tycker det systemet som finns är helt perfekt. Man är tillräckligt anonym, men admin kan tydligt se att det som finns på bilden stämmer överens med profilen. Får man med lite mer än bara lappen och brösten på kvinnan kan han dessutom se att angivna mått stämmer någorlunda…. 🙂

  Vad gäller alla dessa(framför allt par) som får så ont i magen när vissa inte verifierat sig undrar vi bara en sak; Varför ignorerar ni dem inte bara? Helt ok att ni endast interagerar med verifierade, det respekteras, men avstå då för tusan att interagera med de andra tills de verifierat sig!? SÅ jobbigt att läsa ert tjafs hela tiden.

  Får ni ont i magen av att det är en man bakom falsk parprofil som runkar till era bilder istället för man bakom mansprofil föreslår vi att ni; 1. Växer upp och/eller 2. SLUTAR lägga upp era sexbilder på nätet öht. 🙂

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Ny anmälan

Stäng