Klubb6 vs Hemligg på en gungbräda

Klubb6 vs Hemligg

Klubb6 är en sexcommunity som varit med länge utan att egentligen göra något större väsen av sig. Innehållsmässigt är den mer lik Hemligg än vad Hemligg är lik Bodycontact. Så i det här blogginlägget tänkte vi ta och jämföra Klubb6 med Hemligg för att belysa skillnader och likheter.

Klubb6 är mest “bara” en community

Klubb6 är en lite småtrevlig community i sig. Likt Hemligg så har ambitionen varit att skapa en riktig sexcommunity där likasinnade kan träffas. Dock så är den inte utformad för att fungera som en sexkontaktsida. Det går t ex inte ha gemensamma parkonton, även om det går att koppla ihop konton. Visst går det säkert att hitta några sexuellt likasinnade för träffar irl där och många på sajten använder den nog just i det syftet. Men den är inte riktigt ämnad för att fungera bra som en kontaktsida. Istället är det snarare ett ställe där medlemmarna kan dela med sig av bilder på sig själva och i viss mån texter i form av blogginlägg och sexnoveller. Och framförallt då ta del av andras material.

Lika förlegad som Bodycontact

Något som är väldigt påfallande är att sajten i sig är lika omodern som Bodycontact. Precis som Bodyccontact är den tämligen hopplös att använda med mobilen. Det känns som att ägarna bara låtit sajten ticka på utan att lägga alltför mycket tid eller engagemang. Något som gjort det sistnämnda extra påtagligt är att sajten ideligen drabbats av fejkkonton som skickar reklam i användarnas brevlådor. Vilket till stor del beror på att det är insläpp på sajten utan någon direkt kontroll. På Hemligg skulle detta aldrig hända då vi enbart släpper in nya medlemmar via inbjudan och ett godkänningsförfarande. Samt att man på Hemligg inte kan skicka meddelanden till någon utan dess godkännande först (flörtfunktionen).

Stor övervikt av män på Klubb6

En annan sak också är väldigt påtaglig på Klubb6 är också att den stora övervikten av män bland de aktiva medlemmarna. Tittar man på de som anges som “online” så är det i regel runt 85-90% män. Lite varierande beroende på tidpunkt på dagen. Som jämförelse så är motsvarande siffra på Hemligg under 60% män. Då får man kanske ta i beaktning att en del av männen på Klubb6 kan vara par. Men i regel så verkar det vara så att par reggar sig som tjejer på Klubb6 för att sticka ut lite bättre.

Mycket dickpics på Klubb6

Vad gäller profilerna på Klubb6 så är det ganska stor skillnad jämfört med Hemligg i hur medlemmarna framställer sig själva. På Klubb6 så utgör profilbilden en stor den av profilen. Och när det gäller männen så är det väldigt ofta en dickpic. Vilket ni aldrig ser på Hemligg då vi inte tillåter att kön är framträdande på profilbilden. För övrigt så är det ju inte heller några skygglappar någonstans vad gäller bilder på Klubb6. Allt visas helt rätt upp och ner utan vidare. Vilket säkert inte är något problem för de flesta. Men det är skillnad jämfört de reglerna kring bilder vi har på Hemligg.

Till Klubb6s försvar

Till Klubb6s försvar så ska det sägas att det är en trevligare sajt än Bodycontact, även om Klubb6 är en liten sajt i jämförelse avseende medlemsantal. Och faktiskt så har vi noterat att Klubb6 verkar vara på gång att bygga nytt och gå ifrån sitt gamla omoderna gränssnitt. Vilket vore på tiden. Kanske är det Hemligg som gjort att de fått tummen ur? Men hittills så är det fortfarande den gamla sajten man får dras med.

Största skillnaderna mot Hemligg

Hur som helst så tror vi att en av de största skillnaderna mellan Hemligg och Klubb6 är att vi på Hemligg sätter tjejernas och parens behov i första hand när vi utvecklar sajten. Därav satsar vi mycket på att göra det lite trevligare och familjärt på Hemligg och slår ner direkt på dåliga beteenden. Vilket också kräver ett större engagemang och närvaro av admins. Vilket vi upplever saknas på Klubb6.

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Har en kanske dum fråga, men vilken av bilderna på ens profil räknas som profilbild? Den stora liggande bilden uppe på sidan, eller den mindre rutan i nedre hörnet av den stora liggande bilden?

  1. Finns inga dumma frågor. Profilbild är den bild som som visas till vänster om ditt profilnamn. Den större bilden som visas på högst upp på din profil kallar vi för omslagsbild och syns ju enbart inne på din profil, vilket är orsaken till att vi inte har lika höga krav på den som profilbilden som syns överallt på sajten.

   1. Tack 🙂
    Frågade för att en profil har en könsbild på sin profilbild, iofs närbild på toppen bara, så det kanske inte räknas? Blev förvånad då jag såg den då jag nyss läst att könsbilder inte var tillåtna i profilbilden. Men menar inte att “skvallra”, ville bara kolla om jag förstått det rätt.

    1. Könsbilder är inte tillåtet att ha som profilbild. Så ser du någon som har det då ska du anmäla profilen direkt. Så tar jag itu med den. 🙂

 2. Vad härligt med en sida som faktiskt fokuserar på par och tjejer!

  Det är något vi saknar inne på sidan med förkortning av två bokstäver 😉

  Ser fram emot att få bli medlemmar på denna sidan istället 😊

  Kramar från oss!

 3. Hej har varit på både klubb6 och bc och håller med dig i din artikel.
  Jag lämnade bc först och sen klubb6 men gorde faktiskt ett nytt försök förra året på klubb6 men har nog lämnat det för gott för hemligg.
  Känner att detta är en “renare” sida om man kan säga så

 4. Jag gillar k6 på nåt sätt, det var den första “sexsida” jag hörde talas om, har profil både här och där. De har dessutom moderniserat sidan i januari, så den är fräschare nu.

  Till k6 går jag när jag blir allt för trött på att se alla bilder på par-kvinnor i flödet här. Gillar man dickpics, vilket jag gör, så är k6 den rätta sidan. Vill man däremot prata med vuxna människor som har mer av fötterna på jorden går man hit till Hemligg. På k6 finns tyvärr en större andel av jordens avskrap som inte verkar läskunniga och bara kan stava till trestaviga ord som kåt, kuk och kik… Oftast är de tre orden dessutom kombinerade i en mening. 🙄 På Hemligg känns det faktiskt som att man kanske skulle kunna hitta en livspartner.
  Så jag ser fördelar och nackdelar med båda sidor. 😊

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.