Andhämtning och förbättringar

Lite andhämtning och förbättringar

Hittills har vi skickat ut ca 570 inbjudningar av de 1500 vi sagt att vi skulle skicka ut denna veckan med början i fredags. De flesta av inbjudningar skickade vi ut under helgen. Därefter så har vi tagit en kort paus i utskicken. Dels pga att jag själv var tvungen att ta en liten ofrivillig paus i början av veckan. Det är ju inte alltid det privata går ihop med vad man åtagit sig att göra.

Inga större problem

Men dels så är det också så att i takt med att vi släppt in fler på Hemligg så testas också systemet vad gäller teknisk funktionalitet och användarvänlighet. I huvudsak så har det gått väldigt bra och det har inte varit några direkta problem bortsett från lite problem med cache-inställningarna. Det är dock några justeringar som vi nu gjort för att förbättra användarupplevelsen lite grand. Framförallt för att öka tryggheten efter önskemål från de som kommit in. Med anledning av detta har vi avvaktat med ytterligare utskick under några dagar för att fixa till ett par saker.

Vissa är känsligare än andra

På startsidan, dvs första sidan man ser när man loggar in på Hemligg, presenteras ett flöde av aktiviteter och inlägg på sajten. Sorterat i kronologisk ordning. Hittills har detta flöde inkluderat alla medlemmar. Att se flödet från alla medlemmar på sajten innebär ju att man kanske får se inlägg och bilder som man inte är intresserad av att se. Det kan ju mycket väl vara en och annan dickpic i flödet i och med att det är helt okej att lägga upp dickpics och andra väldigt intima bilder på sin profil. Men det innebär ju också att det hamnar i aktivitetsflödet. Det är uppskattat av vissa, medan andra snarare kan provoceras av det. För de som verkligen inte uppskattar detta eller åtminstone vill kunna styra vad de ser på startsidan har vi därför nu gjort en liten justering.

Bekantskapsflödet är nu standard på startsidan

Vi har nu gjort så att man bara ser sina bekantskapers aktiviteter som standard på startsidan. Sen kan man såklart fortfarande välja att se andra flöden om man vill. Men då kan man styra lite mer över vad man får upp på skärmen. Om man inte har några bekantskaper så kommer man dock att få hela sajtens flöde som standard eftersom bekantskapsfliken då saknas. Detta är en “quickfix”. Dvs en snabb lösning på ett upplevt problem. Sannolikt så kommer vi vidareutveckla startsidan med någon bättre anpassad lösning vad det lider. Men just nu får detta duga. 🙂

Säkerhetsfråga vid uppladdning av bilder

En annan sak för att öka tryggheten på sajten är att vi fixat så att man kommer att behöva bekräfta att man är medveten om att bilderna man laddar upp på sin profil kommer att vara synliga för alla, om man har valt att synligheten ska vara publik eller “Alla medlemmar”. Det gör vi för att minimera risken för att någon lägger ut bilder på sig själv som de inte haft för avsikt att alla ska kunna se.

Återupptar utskicken av inbjudningar

Så nu när vi gjort dessa små förbättringar så återupptar vi nu utskicken av inbjudningar. 930 inbjudningar kvar att skicka. Eventuellt tar det hela helgen innan vi fått ut alla. Men vi kommer att försöka få ut så många som möjligt innan helgen.

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Processen för att profilen skall bli komplett och slutligen verifierad skulle kunna bli tydligare. Iaf i mobil-läge (ej testat fr dator). Upptäckte först efter någon dag att man ska verifiera, samt att jag missat fylla i något fält. Dök vid något tillfälle upp något om att “om mig” inte var komplett, men lyckades inte hitta tillbaka till den statusvisningen.

  1. Ja processen när man skapar sitt användarkonto och ska se till att få den godkänd är inte optimal. Det som krävs att i huvudsak att man fyller i alla ställen där det står “Krävs”. Men det är nog en hel del som missar att det finns flera flikar att fylla i uppgifter på. T ex så finns det en flik för Tjejen och en flik för Killen om man skapat ett parkonto. Och båda flikarna har uppgifter som anges med “Krävs”.
   Så just nu så sållar detta lite agnarna från vetet eller vad man nu ska säga. Det är ganska många profiler som fastnar på detta steget och aldrig verkar bli godkända.
   Så det är något vi behöver se över.

 2. Jag skulle önska att den som får avslag på sin bekantskapsförfrågan får en avisering om det. Det verkar inte fungera så nu, och jag avslår irrelevanta förfrågningar till både min tjejprofil och vår parprofil från samma personer tre gånger eller fler och de verkar inte fatta att deras förfrågningar avslagits. Det är jätteirriterande.
  Det kanske till och med borde finnas någon funktion där det kommer upp en fråga när man försöker att skicka till någon som nekat en, i stil med “Denna profil har tidigare nekat din förfrågan. Skicka ändå?”.
  Framförallt män verkar behöva det.

  1. Jag tror att det i regel är lite för lätt att skicka iväg bekantskapsförfrågningar och att man kan göra det i alltför stor omfattning. Jag tror det hade varit bra att begränsa det så att man bara kan skicka ut ett visst antal bekantskapsförfrågningar. Åtminstone under en viss tid. Det hade nog varit bra om de fått veta att bekantskapsförfrågan nekats men jag tror inte det kommer att stoppa dom från att göra en ny. Det är lite för lättvindigt att skicka bekantskapsförfrågningar som det är nu. Vi kommer att se över detta men inte specifikt bara just problemet med bekantskapsförfrågningarna utan även med ett vidare perspektiv.

   1. Låter bra. Bekantskapsförfrågningarna får gärna försvinna helt som funktion. Det känns inte relevant att ha överhuvudtaget.

    Hittar man en profil av intresse så tar man ju kontakt. Är intresset ömsesidigt så bibehålls kontakten helt naturligt och i annat fall så är det ju ingen förlust att en kontakt försvinner.

   2. Jag tror personligen inte att det är bra att plocka bort bekantskapsförfrågningar utan snarare låta användaren göra inställningar för:
    1. Bekantskapsförfrågningar “Av” eller “På”. Gör det möjligt för användaren att själv bestämma… är jag “jägaren” eller “villebrådet” (ursäkta eventuellt taskig metafor).
    2. Vem får skicka meddelanden: “Alla” eller “Mina bekantskaper” och eventuellt också “De jag följer”.
    Tror att dessa två inställningar på kontot hade skapat en bättre upplevelse för de flesta och gjort det möjligt att använda Hemligg på lite olika sätt.

    1. Ja. Så är meddelandefunktionen på t.ex QX Qruiser. Där kan man välja kön, ålder, läggning osv. Ganska bra om man vill slippa en del tok. Plus att man kan gå in på störiga profiler och “ignorera” dem. Då kan de skicka hur mycket som helst, som aldrig kommer fram. (Y)

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.