Kvinna och män i varsin vågskål

Sund fördelning av män och kvinnor

Ett önskemål vi fått från många håll är att vi ska tillhandahålla en hyfsad jämvikt mellan kvinnor och män på sajten. Ser man till hur det ser ut på andra sex-communities, så är det ju total dominans av män på sajterna. Hur ska vi då lyckas ha en bättre fördelning av könen på Hemligg kan man då fråga sig?

Helt jämlik fördelning är en utopi

Att Hemligg skulle bli en sajt där det är lika många kvinnor som män är inte speciellt sannolikt. Förvisso kan det nog vara så att kvinnor egentligen har lika stort intresse för sex som män. Men det uttrycker sig olika. Och män har nog en tendens till att kunna nyttja en sajt för sexkontakter utan att nödvändigtvis vara intresserade av att träffa någon. Många män kan nog hänga på såna här sajter bara för att ge mer verklighetskoppling till sina fantasier. Vilket är ett behov som kvinnor verkar ha mindre av. I alla fall om man ska tro Liws undersökning om män och kvinnors sexfantasier.

Gäller att göra det tryggare för kvinnorna

Sen är det nog också så att kvinnor känner sig lite mer utsatta på sex-communities just för att dessa sajter, som t ex Bodycontact, domineras i så hög grad av män. Så det gäller att göra det väldigt lätt för kvinnorna att sålla bland de som de vill ha kontakt med och de som de inte vill ha kontakt med. Det gäller också för oss på Hemligg att försöka minimera antalet män som inte kan sköta sig och kanske även aktivt verka för att det ska vara en sund proportion män i förhållande till antalet kvinnor. 

Vill kunna urskilja seriösa män från oseriösa

I huvudsak så är ju problemet kopplat till oseriösa män. Så om vi kunde hitta ett bra sätt att urskilja seriösa män från de oseriösa så vore det såklart bra. Verifiering kommer man nog inte så långt med i det här fallet. Ett annat sätt är ju att lägga en kostnad på männen för att kunna nyttja sajten. Om man är betalande medlem så är det ju ett större incitament för att sköta sig och det visar ju i viss mån på att man är seriös. 

Högre kostnad för män ger mer seriösa män?

Sen kan man ju kanske tycka att det vore diskriminering av män att lägga en kostnad enbart på männen. Men samtidigt så kan man ju se det som en åtgärd för att hålla bättre könsfördelning. Så att kostnaden läggs på den medlemstyp som utgör mer än 50-60% av alla medlemmar på sajten. Vilket sannolikt alltid skulle vara män. Samtidigt så ligger det ju även i de seriösa männens intresse att minimera inslagen av oseriösa män.

Åtgärder för att bli “kvinnovänligare”

Vi kommer för övrigt också göra så att man i vissa sociala grupper på Hemligg bara kan släppa in en viss medlemstyp. Dvs att i grupper där kvinnor söker kvinnor så kommer enbart kvinnor att kunna bli insläppta. Och i grupper där män söker män så kommer enbart män att bli insläppta osv. Därtill så kommer vi också att begränsa möjligheterna för vilka man kan skicka personliga meddelanden till på sajten. Och sannolikt kommer vi också att ha vissa regler kring vad man får ha som profilbild. Vi vet att en del kvinnor skräms bort om könsbilder är det första de ser på sajten. Så vi kommer att ha en rad åtgärder för att se till att alla kan känna sig trygga på Hemligg.

Medvetna om problemet

Sen kommer det sannolikt fortfarande vara så att kvinnorna kommer att utgöra en mindre del av antalet medlemmar på sajten. Det går nog inte att komma ifrån. Men det är ju faktiskt en kvinna (Liw) som tillsammans med mig (Love) ligger bakom Hemligg. Och kanske kan det ha lite betydelse för könsfördelningen. Det är svårt att sia om i nuläget. Men vi är medvetna om problemet med en alltför skev könsfördelning på sajten och dess konsekvenser. Så vi kommer att göra vad vi kan för att hantera det på ett bra sätt. Har ni några idéer eller tankar kring detta så får ni gärna skriva en kommentar.

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Hej.
  Ang bilder i sin profil så tror vi också att det kan vara bra att begränsa antal bilder man får ha till kanske Max 10 st. På BC så var det väl typ 100 eller liknande. Att begränsa antal bilder tror vi kan hjälpa att få bort alla bildsamlare som bara är med för att kolla bilder. Sedan att ni tar fram starka rekommendationer om hur man tar bilder och vilka typer av bilder som är bra att ha med. Typ helkropp med kläder, en med underkläder och kanske en naken. Övriga 6-7 bilder kan man välja lite fritt givetvis men försök få till att folk tänker till med sina bilder…. Städa rummet så bakgrunden ser hyfsat ren och fin ut… Ja jag tror ni fattar. Kram på er.

 2. För att undvika fejkprofiler så kanske alla medlemmar skulle kunna identifiera sig med bank id eller sms pin som på Tinder.

  1. Håller med Frida. Någon mer säkrare verifiering är nog bra för att minska fejkprofiler. Kostar ju förmodligen lite mera att ha i drift, men en symbolisk engångsavgift (20kr?) för att täcka den kostnaden klarar nog alla.

 3. Det var många bra tankar. Det visar att ni har en ambition att få balans mellan män och kvinnor. Jag har tidigare hängt på Bodycontact och som man är det helt meningslöst.
  Männen blir desperata över att aldrig få några svar. De drunknar i konkurrensen , och kvinnorna klarar inte att sovra bland alla förfrågningar utan raderar nästan alla brev helt olästa.
  Båda blir besvikna.

  Så hemligg, jag stödjer och uppmuntrar era ambitioner att hålla nere andelen män så att vi i alla fall utgör 10%.
  Vore kul att höra vad kvinnorna tycker

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.