Kille som granskar med förstoringsglas

Verifiering på Hemligg – Så funkar det

På Hemligg så erbjuder vi alla tjejer och par möjligheten att verifiera sig. Vilket innebär att man bevisar att det faktiskt finns en tjej bakom kontot. Något som annars är en sak som folk ofta kan hysa tvivel om. Att det finns en kille bakom ett killkonto är det knappast någon som tvivlar på. Vilket är orsaken till att vi inte erbjuder killar möjligheten att verifiera sitt konto. Det är alltså enbart tjejer och par som kan ha den gröna verifieringssymbolen på sin profil. Tjejer och par som väljer att inte verifiera sig kommer istället ha ha en varningstext på sin profil. Denna varningstext informerar om att de valt att inte verifiera sig och att det därmed råder en viss osäkerhet kring om det finns en kvinna bakom kontot eller inte.

Verifieringsprocessen i korthet

En verifiering går till så att man går in på verifieringssidan och läser igenom instruktionerna varefter man, för hand, skriver ner sin verifieringskod (återfinns på verifieringssidan) på ett papper. Detta papper ska tjejen sedan hålla upp på verifieringsbilden, samtidigt som det tydligt framgår att det är en kvinna på bilden. Det är också viktigt att det syns att det är tjejen som håller i pappret. Om vi känner att det är minsta risk för att vi skulle kunna bli lurade så kan vi inte godkänna verifieringen. 

Var snäll och var tydlig!

I många fall så kan det vara lite känsligt om det är så att vi får in en verifieringsbild som är lite för påklädd eller där man av en eller annan anledning inte kan utesluta att det skulle kunna vara en kille på bilden. Därför är det tacksamt om ni ser till att det framgår så tydligt som möjligt att det är en tjej på bilden. Det är inte roligt att behöva återkomma med omdömet att det skulle kunna vara en man på bilden. Trots att det mesta tyder på att det är en tjej på bilden. Det är fler än ett tillfälle som den som skickat in bilden blivit sårad och förnärmad. Men om vi ska ta verifieringen på allvar så måste vi vara väldigt hårda i våra bedömningar. Ibland kan det vara så att det finns andra bilder uppladdade på profilen som vi kan jämföra med och som därigenom bevisar att det faktiskt är en tjej på bilden. Men i de flesta fall har vi enbart verifieringsbilden att basera vår bedömning på.

Hård bedömning och noggrann granskning

När vi granskar verifieringsbilden så har vi även andra kritierier som vi checkar av. Det är också så att vi använder oss av fotoforensisk analys av bilden för att upptäcka om bilden på något sätt är manipulerad. Detta innebär att vi inte godtar bilder i för låg upplösning. Vi har också med tiden lärt oss att vara vaksamma på olika tecken på försök att lura oss. Som t ex att ta bilder av tjejer som inte är med på att de blir fotade eller som ställer upp på bild utan att vara engagerade i bilden mm. Uppfinningsrikedomen hos de som försöker lura oss är stor. Men i regel är de ganska lätta att avslöja. Vi är också vaksamma på bilder där tjejen på bild kan vara köpt. Om vi känner att det finns minsta risk för att vi blir lurade så kommer vi att neka verifieringen och be om komplettering.

Verifieringsprocessen är helt manuell

Själva verifieringsprocessen är som ni förstår helt manuell och görs alltid av Love. Vilket innebär att det ibland kan ta lite tid innan man får sin verifiering behandlad. Alla verifieringsbilder som skickas in raderas efter godkänd verifiering och kommer aldrig ses av någon förutom Love och i vissa fall Liw om det funnits behov av assistans i verifieringsprocessen.

Verifiering enbart giltig i 1 år

En förändring som vi genomför nu är att en verifiering enbart är giltig i 1 år. Detta innebär att om man vill fortsätta att ha den gröna verifieringssymbolen på sin profil så måste man verifiera sig på nytt. Det känns rimligt att man behöver förnya detta då det med tiden kan ske förändringar som gör att verifieringen inte stämmer längre. Som t ex att ett par separerar. Denna förändring innebär också så att man som tjej kan få ytterligare 12 månaders VIP-medlemskap gratis. Och par som veriferier sig på nytt kommer på nytt att få en ny rabattkod som ger dem 50% rabatt när de köper VIP-medlemskap. 

Frivilligt att verifiera sig

På Hemligg så har vi valt att låta det vara frivilligt att verifiera sig. Vi är medvetna om att det finns de som önskar att vi hade haft krav på att alla ska verifiera sig. Men vi har gjort bedömningen att det skulle innebära en alltför stor tröskel för många nya nyfikna medlemmar. Vilket skulle hämma utvecklingen av Hemligg så negativt att det skulle kunna riskera hela projektet eller göra Hemligg till något annat än det vi haft för avsikt att göra. Det är också så att verifieringar är väldigt resurskrävande och det skulle innebära en alltför stor resurskostnad att kräva verifiering av alla. 

Men vi har rätt att kräva in verifiering

Däremot så är det så att vi har rätt att kräva in en verifiering av vilken medlem som helst på sajten. Detta kan vi göra i fall där det uppstått misstankar om att användarkontot kan vara fejk. Och vi har rätt att begära in en verifiering när som helst. Det spelar ingen roll om användarkontot är verifierat sedan tidigare eller inte. Begär vi in en verifiering så finns det en anledning till det. Om inte annat bara för att undanröja tvivel. Och om man då inte omgående kan inkomma med en verifiering så kommer det att tolkas som en bekräftelse av misstankarna. Vilket leder till att vi omgående stänger ner användarkontot i fråga. Ofta gör vi det i samband med att vi granskar nya profiler inför godkännande och insläpp. Men det kan också vara så att det uppstår misstankar kring gamla medlemmar. 

Specialverifieringar

Vi kan i samband med dessa tvingande verifieringar också begära in verifiering för att medlemmen ska bevisa att bilder eller uppgifter på profilen överensstämmer med verkligheten. Detta innebär att vi även kan begära att andra profiler än par och tjejer ska inkomma med en verifiering för att t ex verifiera att personen på bild på profilen är samma person som ligger bakom användarkontot. En verifiering för att styrka äktheten av bilder på profilen ger dock ingen verifieringssymbol. Den gröna verifieringssymbolen är enbart ett kvitto på att det faktiskt finns en kvinna bakom kontot.

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Vi ska försöka fixa så man blir aviserad om att ens verifiering har gått ur tiden. Jag vet ännu inte riktigt i vilken form den aviseringen ska komma. Håller fortfarande på och undersöker möjligheterna.

 1. Det är jättebra med verifieringen och jag förstår inte varför inte alla gör det, det kostar ju inget och visar att man är seriös och den/de man utger sig för att vara. // han

 2. Tycker att det är toppenbra med verifieringen. I början kändes det lite diskriminerande av vi män inte kunde verifiera oss men inser att det nog inte är många som skulle låtsas vara en man om man inte är det. Blir alltid lite fundersam om jag blir kontaktad av någon kvinna eller ett par som inte är verifierade. Fick en spdan kontakt här om dagen. Typ “Allt bra?” Följt utav en del grova uttryck om vad han ville att jag skulle göra med hanns fru och hur hon gick igång på det. Jag hakade inte på utan behöll en nyanserad dialog om förväntningar, värderingar och vad jag ville och inte ville. Ganska snart upphörde dialogen..

 3. Hej!
  Varför kan det inte finnas verifieringar för alla på HL?
  Finns väl en bra sak att vi killar är de vi utger oss för att vara också, eller?
  Sedan förstår jag att ni inte kan ta något ansvar för vad som händer men genom detta kan vi sålla bort hen som lägger in bilder som inte är dem själva. Men ger ju er mer arbete men också en ännu bättre hemsida.
  / H

  1. @ Taby75
   Fast verifiering som kvinna, visar ju bara att jag är en kvinna, inget om att jag är jag. Och då inte många misstror ett killkonto för att vara något annat än en kille, så ser jag inte vitsen med verifiering av killkonto? Att killen är den han utger sig för att vara, bör man kontrollera på annat sätt innan träff såklart.
   Däremot har det hänt på andra sidor, att jag blivit ifrågasatt om jag är en kvinna, om jag tex varit den som tagit kontakt. Här vet då en profil, att finns en grön bock så är kvinnan eller paret verifierade, och att där högst sannolikt finns en kvinna då Love granskat ens bild och har sett att man är en kvinna.

 4. Kunde även önska att verifieringen inte bara var en kod man skall skriva på ett papper utan även att namnet Hemligg.se skall stå där, att be vilken random tjej att hålla i ett papper med 8 siffror är ju inte så svårt värre blir det om även en webbadress står där för då kan ju tjejen kolla vad det är hon blir fotograferad med…

  Kram

 5. Jag hör till dem som failade på första verifieringsbilden och förstod inte felet.
  Jag hade skrivit koden klart och tydligt på ett A4-ark.
  Jag lyckades ta en mobilbild med fördröjning (krångligt), för jag behövde ju ha båda händerna fria till pappret.
  Jag är allt annat än fotogenisk, så jag såg ut som en 80-årig sur bibliotekarie (så om det är din kink säg till, jag ger dig ett idol-foto), men jag brydde mig inte om den biten utan sände glatt in bilden.
  Svaret kom rätt snabbt… avslag!! Vad i @#&%@!! Jag var påklädd, men mitt ansikte syntes på bilden, och särskilt maskulin anser jag inte att jag är. Stackars Love fick givetvis ett irriterat mail med en syrlig fråga ifall jag behöver blotta mina bröst för att ses som kvinna. Han hör nog liknande hela tiden, men felet jag gjorde är inget någon med en snuskinriktad hjärncell tänker på.
  Vad var felet? Jo, mina armbågar syntes inte.
  Man såg en kvinna, pappret med koden och händer som höll i koden. Men vems händer som höll i koden framgick inte. Armbågarna behöver synas också helt enkelt.
  @Love , skapa en FAQ enbart för verifieringsbild och skriv alla fel du hittills har råkat ut för. Sen hänvisar du oss till att läsa FAQ innan vi tar bilden. Förresten… det kanske redan finns? I så fall är jag ett hopplöst fall. 😀

  Ok, hade bara tänkt skriva en rad, men det blev en roman. Hur som helst… TACK @Love för ditt tålamod med alla oss, och tack till er båda för denna underbara sajt.
  Puss på er.

  1. Tack för din förklaring kring hur vi tänker med verifieringar. Det ska ju liksom inte råda något tvivel om att det är en kvinna bakom kontot. 😊 Vi har försökt att punkta upp kriterier för verifiering på verifieringssidan.

 6. Tycker vi medlemmar ska trycka hårdare på dom som inte har verifiera sig. Typ när det skrivs att man vill inte skriva med dom som inte tar det enkla steget

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.