What to expect

Rimliga förväntningar

En stor del av de som hittar till Hemligg uppger att de hittat Hemligg via rekommendation av någon. Antingen att det är via en vän eller via något forum någonstans. Det är fantastiskt kul att höra att det talas så gott om Hemligg. Men det skapar samtidigt höga förväntningar på Hemligg och ibland är förväntningarna lite överdrivna och inte helt rimliga. Därför känner vi att vi behöver skriva det här blogginlägget för att klargöra vad som är rimligt att förvänta sig av Hemligg.

Hemligg är fortfarande en beta-version

För det första så bör man betänka att Hemligg fortfarande är en beta-version. Det innebär att vi inte har alla pusselbitar på plats ännu. Alla grundläggande funktioner finns, men vi bygger till och bygger om successivt. Det handlar också om att vi inte har tagit fram så mycket hjälptexter och manualer på hur man använder funktionerna på sajten. Ej heller har vi optimerat menysystemen och hur man navigerar på sajten. Detta innebär att det i vissa fall kan upplevas som lite rörigt och svårt att veta vad man kan göra och hur man gör det. Man kan helt enkelt behöva lägga lite mer tid på att utforska sajten jämfört med en färdigetablerad sajt. Anledningen till att vi inte tagit fram så mycket manualer och hjälptexter är att sajten är under stark utveckling och att ändringar och justeringar av sajten kan förekomma ganska ofta. Så man bör ha i åtanke att det Hemligg ni ser om några månader kommer att vara ett bättre Hemligg än det ni ser idag.

Är ingen renodlad dejtingsida

En annan vanlig missuppfattning är att Hemligg skulle vara en renodlad dejtingsida. Det är det inte. Hemligg är byggt för att vara en community för de som intresserade av sex och ska vara ett skönt ställe att hänga på oavsett om man är intresserad av att träffa någon för närvarande eller inte. Detta innebär att inte alla medlemmar är här för att träffa någon just nu. Och kanske framförallt inte nu i pandemitider. Vissa är på Hemligg bara för att det är en skön stämning och är ett ställe där man kan vara öppen om sex och umgås och diskutera med andra likasinnade.

Det är INTE jämn könsfördelning

Något som vi märkt av framförallt bland killar är att ganska många fått uppfattningen att Hemligg skulle ha en jämn könsfördelning. Dvs att vi skulle ha lika många kvinnor på sajten som män. Antagligen härrör denna missuppfattningen från vår uttalade strävan om att ha en balanserad demografi på Hemligg. Vilket innebär att vi försöker se till att hålla andelen killar på Hemligg till högst 60%. Det betyder dock inte att resten är tjejer. För en stor del av folket på sajten består också av par. Just i detta nu så ser fördelningen ut som så att det är ca 58% killar, 35% par och 7% tjejer bland de som varit inloggade senaste veckan. Så med andra ord så är det drygt 8 gånger så många killar på sajten som tjejer.

Vi har en förhoppning om att på sikt nå upp till 10% tjejer på Hemligg. Men mer än så lär det inte bli. Vi har idag mer än 2000 killar i kö som väntar på en inbjudan och ju fler tjejer vi släpper in desto fler killar släpper vi in från kön. Så den demografi vi har idag lär vara ganska bestående. När vi pratar om balanserad demografi så handlar det om en demografi där killarna inte blir så dominerande att det får en negativ inverkan på sajten. Och just andelen 60% killar på sajten är något vi upplever som optimalt för att hålla en trevlig stämning på sajten. Åtminstone under rådande förutsättningar.

Vi har inte full täckning

En annan sak som en del blir lite besvikna på är att det inte finns några intressanta medlemmar kring där “jag/vi bor”. Och så kan det ju förvisso vara. Hemligg är ännu inte i full blom och vi har ännu inte börjat marknadsföra sajten stort. Vi har totalt sett ca 6000 medlemmar och växer stadigt men kontrollerat. Så även om vi inte har några intressanta medlemmar just nu just där du bor så kan det ju vara intressant att hänga kvar för att vara tillgänglig den dag det faktiskt dyker upp någon från det stället. Sen ska man också ha i åtanke att man på Hemligg kan välja att registrera sig med hemvist “Hemlig ort” om man inte vill uppge varifrån man kommer. Ca 10% av alla tjejer har valt att uppge “Hemlig ort”. En anledning till det kan vara att de inte vill bli jagade, utan själva välja vilka de kontaktar.

Vad kan man förvänta sig av Hemligg?

Så vad är rimligt att förvänta sig av Hemligg? Du kan förvänta dig en sexcommunity med väldigt trevlig stämning och en massa härliga människor. Du kan också förvänta dig en sajt som utvecklas och successivt blir bättre och bättre. Du kan också förvänta dig en sajt där fejkkonton lyser med sin frånvaro då vi lägger ner stor möda på att motarbeta och rensa bort just fejkkonton. Du kan också förvänta dig att ha nära till support om du behöver det då vi som admins är väldigt närvarande. Men du kan INTE förvänta dig att det är lätt att hitta en singeltjej på Hemligg. Det finns en hel del tjejer på sajten så det är inte omöjligt, men konkurrensen är stor. Speciellt om du är en kille, eftersom andelen killar på sajten är så mycket större än andelen tjejer. Sen är det såklart också så att dina chanser varierar stort beroende på hur pass bra du “spelar spelet”. Vissa är bättre på det än andra.

För tjejer och par så är det däremot betydligt lättare i de flesta avseenden. Och för de killar som är öppna för att träffa par och/eller andra killar så ökar chanserna till att få kontakt avsevärt, även om det aldrig finns några garantier. Men har ni bara rimliga förväntningar, så tror vi att Hemligg kommer att vara en riktigt positiv och trevlig upplevelse för er. 🙂

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Mycket bra att du nämner att detta inte är en renodlad kontaktsida, då jag upplever att många missförstått detta koncept.
  Även bra och viktigt att du tar upp att det inte är en jämn könsfördelning, även om ni ser till att det inte löper amok.

 2. Har varit intressant att följa sidan under en månad. Svårt att vara 65+ i denna gruppen. En grupp från 60 och uppåt vore önskvärt. Hoppas på respons.

  1. Gå in på meny sen diskussion välj starta grupp. Du är VIP så det kan du. Du blir iofs admin i gruppen. Men det går att dela den på flera.

 3. Alltid väldigt svårt det där med förväntningar.

  Det jag gillar mest med sajten är att det känns som ett skönt ställe att hänga på.

  Sen kanske det inte är det lättaste att hitta folk, men skit samma, det är ju umgänget på sajten som spelar roll i längden.

  Ser fram emot att se sidan utvecklas med tiden!

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.