Struts synar fejkad struts

Vår eviga kamp mot fejkkonton

Om det är något som finns på nästan allas önskelista vad gäller Hemligg så är det att alla medlemmar på sajten ska vara äkta och att de ska slippa fejkkonton. Det är förståeligt då det på de flesta andra sexcommunities och sexkontaktsidor kryllar av fejkkonton. I vissa fall så är det sajterna själva som har skapat kontona, men i de flesta fall så handlar det bara om de inte orkar lägga ner det möda och besvär som krävs för att hålla fejkkontona borta från sajten.

Just att se till att hålla fejkkonton borta från Hemligg är något som vi sett som en nyckelfaktor från dag ett då vi började bygga upp Hemligg. Inte minst till följd av att det varit ett återkommande önskemål från våra medlemmar. Därför har vi vidtagit en mängd åtgärder för att göra det jobbigare för de som försöker skapa fejkkonton.

Bli medlem enbart via inbjudan

Genom att vi enbart tar in nya medlemmar via inbjudan med ganska lång kö för killar gör det att det minskar risken att vi får in fejkkonton skapade på impuls. Det är också så att om man blir nekad inträde eller utkastad så tar det lång tid innan man kan komma in igen. Om man ens kommer att kunna komma in igen. Dock så är det ju så att tjejer och par får inbjudan skickad direkt. Så i de fallen har inbjudningar ingen direkt motverkande effekt. Men just vad gäller fejkade killkonton minskar de just bara genom att vi använder oss av inbjudningar.

Alla nya medlemmar granskas manuellt

När man har fått en inbjudan så kan man skapa en användarprofil på sajten. Denna profil måste dock fyllas i ordentligt innan den kan bli godkänd. Godkännandet sker helt manuellt. Detta är en ganska tidskrävande uppgift, men samtidigt väldigt effektivt motmedel mot fejkkonton. Om det är så att det ringer lite varningsklockor av någon anledning så kan vi kräva in en verifiering av användarkontot för att kunna godkänna det och släppa in vederbörande på sajten. Vad det är som utlöser varningsklockor kan vi inte avslöja här, men det finns en mängd olika indikatorer som vi tittar på. Ibland kan det såklart vara så att det är någon oskyldig som blir drabbad. Men kan de bara verifiera sig så är det inget problem. Om man av någon anledning inte vill eller kan verifiera sig då kommer misstankarna att anses bekräftade.

Verifieringar

Vi har valt att enbart erbjuda tjejer och par möjligheten att verifiera sig. Anledningen till att vi inte kräver verifiering av alla är att det dels skulle bli ett alltför stort administrativt åtagande och dels verka avskrämmande för nyfikna nybörjare. Men om det är så att det av någon anledning uppstår misstankar kring en profil på sajten så har vi rätt att kräva en verifiering av vederbörande när som helst. Detta gäller alla typer av konton oavsett att det normalt sett bara är tjejer och par vi erbjuder möjligheten att verifiera sig. Det bör också tilläggas att vi rekommenderar och motiverar alla tjejer och par att verifiera sig. Tjejer får gratis VIP om de verifierar sig och par får 50% på VIP-köp. Om tjejer eller par inte verifiera sig så kommer det att synas en infotext på deras profil som säger “Denna medlem har valt att inte verifiera sig. Vilket innebär att det råder en viss osäkerhet kring om det finns en kvinna bakom kontot eller inte.“. Läs mer om hur verifieringar fungerar i blogginlägget “Verifiering på Hemligg – Så funkar det“.

Hjälp från våra medlemmar

En stor hjälp att hitta fejkkonton får vi också från våra medlemmar som när som helst kan anmäla en annan medlem till oss om de tror att det kan vara ett fejkkonto. Vi tar alla anmälningar på allvar och finns det fog för misstanken så begär vi in en verifiering av den misstänkta profilen. Det är dock förhållandevis sällan vi behöver plocka några fejkkonton inne på sajten då vi i regel har stoppat dom i tidigare skeden. Men ibland slinker det igenom en och annan.

Svårjobbat för fejkarna

En annan metod för att motverka fejkkonton på Hemligg är också att göra det besvärligare för de som vill skapa fejkkonton. I och med att vi har flörtfunktionen som fungerar som kontaktförfrågan så blir det svårt för fejkkonton att komma i kontakt med speciellt många. Det går liksom inte att spamma medlemmarna. I och med att gratismedlemmar numera enbart kan skicka max 3 flörtar per dygn så blir skadan de kan åstadkomma minimerad. De kan förvisso posta i flödet men i regel så blir de då lätt avslöjade då de drar uppmärksamheten till sig. Så faktum är att fejkarna inte har speciellt mycket att hämta på Hemligg.

Sajten med bäst folk

Hur många fejkare vi stoppar i dörren varierar ganska mycket. Ibland dyker det upp många fejkkonton samtidigt för att sedan vara ganska lugnt i några dagar. Vad det beror på vet vi inte. Men sannolikt beror det på var Hemligg har varit på tapeten. Vissa forum har nog fler fejkare än andra. Hur som helst så är det väl ca en tredjedel av alla tjejkonton och par som vi kräver verifiering av i dörren pga av att det ringer lite varningsklockor. Ungefär en tredjedel av dessa kan då verifiera sig, medan resterande två tredjedelar bekräftar misstankarna och stängs ute. Sammantaget gör detta att vi får ett lite trögare inflöde av nya medlemmar än andra liknande sajter. Men vi siktar inte på att vara sajten med mest folk. Vi siktar på att vara sajten med bäst folk! 🙂

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Så nöjd med att ni gör allt detta, för att skapa en så trygg och pålitlig sida för sexrelaterade saker. Det betyder mycket för en singeltjej att veta att ni finns och agerar ifall det uppstår något knas.

  2. Klart ni har en del jobb….men det funkar bra!
    Jag är supernöjd med den här sidan, det är verkligen “kvalitet” på medlemmarna jämfört med vilken annan sida som helst 🙂

  3. Om man tittar på jättar som Tinder så slänger de ut folk omgående och blockar för all framtid, utan förvarning. Nackdelen där är väl att man inte får tillväxten man önskar rent statistiskt eftersom antalet människor med denna “hobbyn” är relativt begränsat.
    Kanske en kampanj på FB för att höjamedvetenheten? Får man marknadsföra detta på FB? Tänker jag har halvnakna människor som visa både bröst och bröstvårtor i mitt flöde hela tiden, så det borde gå?

  4. Vi var verifierad förr men inte nu. Skulle det inte bara räck att gör adet en gång. Denna gång gjorde vi ingen verifikation det funkar för oss ändå att få kontakt med par…

Flirten har ignorerats

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.